dijous

Ruta pel racó d'Omar,Mascarat i ombria de Bèrnia



Avui era un dia que no sabia cap a on anar,tampoc volia desplaçar-me massa lluny perquè anava a soles i al final he decidit anar a Bèrnia que sempre hi han cosetes noves per vore o algo pendent i a la fi he estat prop de 5 horetes per Bèrnia en un dia extrany on no he fet cap cim ni he aplegat ni al forat ni al fort.

He optat al començar per anar a Cases de Bèrnia i des d'allí baixar cap a Berdiola i després pel camí de la cantera i després cap al Racó d'Omar i a vore si aplegava a la creu que es veu per allí.
No he triat massa bon dia per anar cap allí perquè estava tot banyat però anant amb cuidao he aplegat a l'esmentada creu,la senda va per damunt de la carena però al no ser massa amant de les carenes i sobre tot perquè no era dia per a jugar-se-la per l'aigua que hi havia he anat per baix d'ella fins a aplegar a la creu.



I que fem amb les restes de la cantera i el cotxe tirat per eixa zona? no passa res?


Després de lo de la creueta he decidit a fer un tros més de la senda que va per la zona del Racó d'Omar on hi havien punts verds,la senda estava prou clara però hi havia molta graveta i pedra solta i he aplegat a un punt on hi havien moltes solsides i una rampa prou dureta però ho he deixat per un altre dia que vaja en companyia,igual eixa senda podria donar a la zona del Forat però pareix que estiga encara prou lluny. Per a qui no ho conega el Racó d'Omar és una llengua de terme de Benissa que està a la part sud de la serra de Bèrnia.


La zona del Racó d'Omar-Mascarat per a mi tot i ser més àrida i amb menys vegetació m'agrada prou ja que és una zona supertranquila.....lluny de la massificació de gent en que s'ha convertit la circular de Bèrnia,es respira una sensació molt agradable.
Encara que la part que més m'agrada i si algun dia hem busqueu i no hem trobeu és la zona de la microreserva de flora del camí de la cantera i la zona de les pinades de Berdiola-Cases del Cantal.
Després ja he tornat cap a la Font de Bèrnia-Cabanes i anava pensant si fer la circular però amb certa desgana quan he vist un grup d'almenys 30 persones que havien vingut en autobús i he desistit de fer-la i he optat per buscar el Portitxol des d'una senda que vaig fer de baixada farà uns anys prop de Cases de Bèrnia,al principi la senda prou neta i prou marcada en punts rojos i de vegades verds,però després la cosa es posa més tapada i poc clara i he acabat pujant per un runar aplegant prop de la paret i amb el Portitxol a mà esquerra però enmig hi havia una zona molt pedrossa i he decidit baixar cap a la pista de la Font i després he anat cap al Fort,ja quasi acabant la pista del Fort escoltava els bous fer prou soroll i he vist un parell que baixaven cap a la zona on anava a passar jo,he gravat un minivídeo i he evitat tindre problemes i he baixat cap avall i com hem trobava prou bé encara he anat cap a la Font novament a beure i ja després de tornada a Cases a pel cotxe i cap a casa.
De tornada he fet una xicoteta parada a les pintures de l'Abric on no havia estat mai,he quedat prou decebut la veritat.


Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz