diumenge

Rutes a vora mar per Benissa i Calp

 
El litoral sud de la Marina Alta la gent es pensa que està com quasi tot el del mediterrani,o siga plé de formigó però no és així,la zona costera Benissenca té raconets no urbanitzats i de gran valor ecològic,una autèntica meravella a vora mar que recorden un poc a les encantadores zones de les veïnes Illes Balears.
Pots trobar-te microreserves,el sender ecològic amb diferents panells explicatius de les plantes i història de Benissa,tens les cales de Pinets,Fustera,Llobella,Advocat i Baladrar i moltíssims raconets on perdret i gaudir de la natura en companyia de la mar.
 
Pots començar des d'on vullgues però en el meu cas vos recomane començar a la Cala Calalga de Calp on també hi ha algun bell raconet com la cala del Mallorquí i el passeig connecta amb l'ecològic de Benissa concretament a la zona de les Bassetes.
Una vegada a les Bassetes ja vas cap a l'aula de la mar i on en un no res et plantes a la cala Fustera,que és la platja amb més afluència de gent i és una platgeta molt bonica i sobre tot molt ben arreglada.
Després ja escales amunt cap a la Cala Pinets i per al meu parèixer comença lo més bonic de la ruta.
Quan vas per dalt de Pinets les sensacions són fantàstiques i després vé un tros indicat com a Passeig ecològic que vas fer asfalt cap amunt però que recomane per als més agossarats i aventurers que vajen per uns escalons de madera cap a la zona de la Mar Morta,és una autèntica passada i si encara en voleu més allí podeu continuar seguint unes marques rojes i blanques cap a la Cala Llobella,eixe tros és un salvatge i en baixar cap a la Cala hi ha que anar molt en compte que és una zona amb perill de despreniments.
Una vegada a la Llobella que és la Cala més verge i la zona costera de Benissa menys urbanitzada i més salvatge a continuar camí cap amunt i vens a eixir a uns caminets molt bonics que et porten fins a la Cala Advocat i on pots continuar encara un trosset més fins a eixir a un parc saludable i ja per dinsn d'una pinadeta ixes a la carretera molt a prop de la cala Baladrar completant en prop de 2 hores el camí d'anada.
 
 

Aquesta és la cala/platja de la Fustera
 
Prop de la zona de les Bassetes on fa molts anys es va treure tosca.
 
 
Les vistes són realment espectaculars
 
El cap d'Or de Moraira al fons.
 
 
 
 

Entrada destacada

De ruta pel Castellet,la mallà del Llop i el pinar de Ruiz